Evită-le când eşti constipat!

Eşti mereu constipat? Problema gravă pe care ai putea să o ai în organism jpeg

Lactate

Doar cei care nu pot procesa zaharurile din lapte pot avea probleme de digestie, constipaţie sau diaree. Aproximativ 65% dintre persoanele ajunse la adolescenţă au dificultăţi de a digera lactoza. Unii medici cer pacienţilor care suferă de constipaţie să evite lactatele şi brânzeturile, din cauză că pot provoca balonare.

Prăjelile

O dietă bogată în grăsimi poate provoca apariţia constipaţiei, pentru că alimentele cu grăsimi nu conţin fibre în cantitate prea mare. De asemenea, grăsimile sunt digerate mai greu la nivelul stomacului, în timp ce fructele şi legumele sunt evacuate din corp în mai puţin de o zi. De aceea, este indicat să ocoleşti tot ce este prăjit în ulei sau unt.

Produse din făină albă

Carbohidraţii în cantitate mare nu te ajută dacă ai probleme digestive. Nu-ţi aduc un plus de fibre, precum legumele şi fructele, ceea ce agravează situaţia. Elimină din dietă sau mănâncă foarte puţine preparate din făină albă.

2 jpg jpeg

Banane

Dintre fructe, bananele trebuie evitate în caz de constipaţie. Au fibre şi carbohidraţi, dar au efectul de a încetini digestia.

1 2 jpg jpeg

Orez

Cel mai bun prieten dacă suferi de diaree, orezul este contraindicat în caz de constipaţie. Explicaţia constă în faptul că se digeră mai greu. Carbohidraţii sunt benefici dacă îi consumi cu moderaţie, dar nu atunci când ai digestia lentă. Optează pentru orezul brun, benefic tranzitului intestinal.