Evită aceste greşeli dacă porţi lentile de contact

1 2 jpg jpeg

Aunci când apar problemele cu vederea, apare şi dilema dacă să porţi ochelari sau să alegi lentilele de contact. Pentru că ai de unde alege şi varietatea este infinită, purtarea lentilelor de contact trebuie să fie doar sub stricta supraveghere a unui medic oftalmolog. De asemenea, există şi lentile de contact colorate, cum sunt albastru, verde şi maro, pe care oamenii le poartă doar pentru că sunt la modă. Oricare ar fi scopul, trebuie să acorzi o foarte mare atenţie lentilelor de contact.

Cât timp ar trebui purtate şi cum trebuie curăţate lentilele de contact?

Ele vor fi benefice atâta timp cât sunt purtate corect. Aşadar, iată câteva dintre cele mai frecvente greşeli care sunt făcute când se poartă lentilele şi care trebuie evitate.

Evită purtarea lentilelor de contact pentru o perioadă lungă de timp

Lentilele de contact nu trebuie purtate mai mult de 10-12 ore într-o zi, pentru că pot fi dăunătoare. Acestea împiedică ajungerea oxigenului la cornee, ceea ce le face să fie mai vulnerabile şi microbii să supravieţuiască. Să dai jos lentilele din când în când chiar ajută.

Evită să atingi lentilele când mâinile nu sunt curate

Cel mai bine este să eviţi atingerea lentilelor de contact cu mâinile murdare, deoarece praful şi microbii prezenţi pot provoca infecţii. Prin urmare, este întodeauna mai bine să te speli cu săpun înainte de a le atinge.

Nu adormi niciodată cu lentilele de contact

Pe lângă faptul că provoacă disconfort, să dormi cu lentilele de contact înseamnă şi riscul de a te confrunta cu infecţii ale corneei, care nu mai primesc oxigen.

Citeşte mai multe pe această temă AICI