Etapa a treia de vaccinare: când încep programarea şi imunizarea populaţiei generale

1 shutterstock 1767084407 jpg jpeg

Începând de astăzi, 1 martie, se estimează că vor fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi. Valeriu Gheorghiţă a anunţat când vor începe programările şi vaccinările pentru persoanele incluse în etapa a treia.

Persoanele incluse în etapa a treia a vaccinării anti-COVID-19 – care cuprinde populaţia generală - se pot programa pe platforma online dedicată acestui proces după data de 15 martie, a declarat, duminică, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de imunizare împotriva noului coronavirus.

Imunizarea propriu-zisă la aceste persoane urmează să aibă loc, cel mai probabil, în aprilie, potrivit specialistului.

„În ceea ce priveşte etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie, şi acest lucru e important, în momentul în care va fi disponibilă acea listă de aşteptare, iar vaccinarea respectivă probabil va debuta în luna aprilie", a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24, citat de Agerpres.

Specialistul a mai amintit că din 15 martie vor fi active liste de aşteptare pentru vaccinare pe platforma online de înscriere. Mai exact, fiecare persoană înscrisă pe listă la unul dintre centrele de vaccinare va putea vizualiza câte persoane se află înaintea sa şi poate estima data la care ar fi programată la vaccinare. De asemenea, Valeriu Gheorghiţă a spus că activarea acestei liste de aşteptare pe platforma online a depins de operaţionalizarea celor 750 de centre din ţară prevăzute în campania de vaccinare.

Coordonatorul a adăugat şi că de astăzi, 1 martie, se estimează a fi cel puţin 30.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.