Eşti la risc? Poţi face gratuit o radiografie pulmonară

1 2 jpg jpeg

Medicii pneumologi recomandă un consult de specialitate încă de la primele simptome neplăcute care afectează aparatul respirator.

Dacă este cazul, iar medicul de familie recomandă efectuarea unei radiografii pulmonare, trebuie să ştii că poţi face investigaţia gratuit, la oricare din cele doua sedii ale Clinii Anima din Capitală.

Tot ce trebuie să faci este să te încadrezi în numărul de 500 de radiografii pulmonare gratuite pus la dispoziţie de către această clinică.

Acţiunea face parte din campania de luptă împotriva cancerului pulmonar „Respiră ADÂNC şi gândeşte-te BINE!“, care a început la 15 noiembrie şi este iniţiată de Liga Româna de Cancer şi de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Scopul acestei campanii este ca oamenii, în special cei trecuţi de vârsta de 40 de ani, să conştientizeze importanţa consultului medical anual.

„Aparatul respirator şi, în special, plămânii sunt părţile cele mai expuse la agresiunea mediului în care trăim. Nu este niciodată prea tarziu pentru un consult de specialitate, mai ales când este vorba de sănătatea dumneavoastră şi totul începe doar cu o radiografie.

Nu ezitaţi să vă programaţi pentru o radiografie, este important pentru dumnneavoastră, pentru familie, pentru societate şi pentru toţi cei dragi“, atenţionează medicul Trandafir Ioana.

Doctorul Iustina Fusu, Vicepreşedintele Ligii Române de Cancer, precizează că este foarte important ca oamenii să meargă la consult împreună cu cei apropiaţi, pentru a verifica dacă este sau nu cazul să facă o radiografie pulmonară.

„O radiografie făcută la timp poate salva viaţa celor dragi“, mai ales dacă sunt expuşi unor factori de risc pentru cancer pulmonar.