E oficial! Bărbaţii aud doar ce vor

1 2 jpg jpeg

Este vorba despre auzul selectiv, capacitate cu care sunt înzestraţi bărbaţii, care le permite să înregistreze mai multe cuvinte decât ar fi crezut femeile.

Potrivit rezultatelor publicate în Hearing Journal, funcţia de auz selectiv este utilizată în special de barbaţi.

Oamenii de ştiinţă britanici au compilat câteva perechi de cuvinte, considerate de interes pentru bărbaţi, spre exemplu bere şi fotbal, şi unele importante pentru femei, cum este perechea: ciocolată şi cumpărături. Aceste perechi de cuvinte au fost combinate şi trecute într-o singură listă.

Toatele perechile de cuvinte enumerate pe foaie au fost citite la două grupuri, unul de 40 de barbaţi şi altul, format din 40 de femei.

În medie, bărbaţii şi-au amintit mai multe cuvinte decât femeile, în timp ce reprezentantele sexului frumos au reţinut mai multe cuvinte de interes pentru femei.

Cercetătorul John Phillips, de la Norwich University Hospital Foundation Trust, spune că de multă vreme a fost semnalat acest fenomen. Multe dintre soţii pretind că bărbaţii lor reţin doar ce vor din ce aud.

Expertul britanic mărturiseşte că a fost distractiv ca, în urma studiilor, să aducă femeilor explicaţii care să le confirme, măcar într-o anumită măsură, presupunerile.