Duşul zilnic face rău pielii

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii citaţi de dailymail.co.uk vorbesc despre “păcate” care pot dăuna sănătăţii. Iată care sunt acestea.

Opt ore de somn pe noapte, un mit

Dormi 8 ore pe noapte ca să fii plin de energie a doua zi! Este îndemnul pe care-l primim de la specialişti când vine vorba de păstrarea sănătăţii şi încercăm să-l urmăm cu precizie. Se pare, însă, că nu-i şi adevărat.

“Noţiunea de a dormi opt ore în fiecare noapte este o convenţie modernă care te va face să te simţi şi mai obosit”, spune profesorul Jim Horne, cercetător la Universitatea de Cercetare a Somnului din Loughborough. Somnul de 15 minute în timpul zilei poate fi echivalentul unei ore de somn pe timpul nopţii.

Nu vă spălaţi dinţii imediat după masă

„Spălatul dinţilor imediat după masă nu este recomandat”, spune medicul dentist Phil Stemmer.

Aşteptaţi cel puţin o jumătate de oră înainte de a vă spăla, deoarece acizii şi zahărul din alimente slăbesc temporar smalţul dinţilor. Dacă vă spălaţi pe dinţi prea repede după masă, de fapt periaţi smalţul înainte ca acesta să se întărească din nou.

Poziţia greşită pe toaletă

Nu mai citiţi ziarul pe toaletă. Această poziţie nu este cea corectă! Un studiu recent publicat de oamenii de ştiinţă israelieni afirmă că ghemuirea este o poziţie mai naturală decât statul pe toaletă.

Această poziţie reduce riscul bolilor intestinului, cum ar fi hemoroizii. “Plasarea unei trepte sub picioare şi aplecarea înainte poate fi de ajutor persoanelor cu probleme la intestin”, spune medicul englez Charles Murray.

Curăţenia poate creşte tensiunea arterială

Este indicată pentru mişcare, însă curăţenia generală te poate şi stresa. Teste realizate pe 100 de bărbaţi şi femei care făceau majoritatea treburilor casnice au arătat că aceştia aveau tensiunea arterială mai ridicată decât cei care nu munceau atât de mult în casă.

Tensiunea ridicată era cauzată de gândurile legate de îndeplinirea sarcinilor casnice precum gătitul, curăţenia sau cumpărăturile.

Nu te relaxa după masa de seară

Specialiştii spun că nu este bine să mănânci seara, însă studii noi arată că poţi mânca dacă treci peste partea de relaxare.

“Dacă eşti inactiv în timpul serii sau mănânci chiar înainte de culcare, corpul va depune acele alimente ca grăsime. Dar dacă faci o plimbare de 20 de minute după cină nu ai niciun motiv să nu mănânci seara. Cheia pentru a nu lua în greutate este să mănânci porţii mici şi regulate”, spun nutriţioniştii englezi

Încercaţi să vă spălaţi cu apă rece

Preocuparea modernă legată de igiena personală poate fi în detrimentul pielii noastre, spune Nick Lowe, medic dermatolog la clinica Cranley din Londra. “Folosirea apei fierbinţi combinată cu săpunuri abrazive poate distruge uleiurile pielii, provocând uscarea, crăparea şi chiar infectarea acesteia. Pentru mulţi dintre noi duşul zilnic nu este necesar. Dacă totuşi acest gând vă înspăimântă, încercaţi măcar să folosiţi apă mai rece”, spune medicul.