Durerile de spate nu-ţi dau pace? Află ce trebuie să faci pentru a scăpa de ele (P)

1 2 jpg jpeg

Durerile de spate nu sunt ├«ntotdeauna cauzate de anumite boli, multe persoane s─ân─âtoase suferind de aceast─â problem─â - purtatul gen┼úilor grele ┼či voluminoase, tocurile ├«nalte, ┼čofatul ore ├«ndelungate, statul pe scaun, la birou, kilogramele ├«n plus, un somn necalitativ, statul ├«n curentul aerului condi┼úionat.

Apropierea sezonului estival reprezint─â o grij─â ├«n plus. Pe l├óng─â momentele de relaxare sau de distrac┼úie, unele personae pot acuza dureri de spate, de┼či, aparent, nu au efectuat nicio activitate care s─â le provoace. Al┼úii au desf─â┼čurat sporturi precum tenis, fotbal, jogging ┼či au suferit ├«ntinderi musculare. ├Än plus, timpul ├«ndelungat petrecut la volan sau t├ónjeala pe nisipul tare, ├«ntr-o pozi┼úie incomod─â poate provoca disconfot mu┼čchilor lombari.

Medicii afirmă că durerile pot fi de mai multe tipuri: inflamaţii, leziuni sau contracturi musculare. Acestea pot începe brusc, după efectuarea unui efort fizic intens sau pot fi dureri cronice, constante, într-un singur punct sau care iradiază către alte zone.

Durerile nu cedeaza la administrarea unei singure substanţe, de aceea este necesară administrarea unei combinaţii de substanţe care să combată durerea prin mai multe mecanisme, într-un timp scurt.

Din fericire, în farmacii există un produs inovator, pentru administrare locală, cu o combinaţie unică de trei substanţe active (piroxicam, ciclobenzaprină, lidocaină), care atenuează rapid senzaţia de durere.

Asocierea dintre piroxicam, ciclobenzaprină si lidocaină acţionează asupra durerii prin trei mecanisme diferite:

1. Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor, utilizat pe scar─â larga ├«n afec┼úiunile dureroase de natur─â muscular─â ┼či articular─â. 2. Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminueaz─â transmiterea senza┼úiei de durere de la locul dureros c─âtre creier ┼či astfel scade percep┼úia durerii. 3. Ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asem─ân─âtor anestezicelor locale.

O asemenea combinaţie de substanţe te scapă de durere după primele 10-15 minute de la administrare. Produsul se prezintă sub formă de gel, fapt care-i permite o absorbţie rapidă, fără a mai fi nevoie de masaj la locul dureros (avantaj mai ales în cazul afecţiunilor traumatice la care durerea intensă nu permite masajul).

Produsul se g─âse┼čte ├«n farmacii, sub form─â de tub de 25g gel sau tub de 45g gel.