După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte mască

1 masca de protectie jpg jpeg

În contextul situaţiei actuale a epidemiei de COVID-19 şi referitor la relaxarea măsurilor de urgenţă, preşedintele Klaus Iohannis a făcut publice 2 schimbări importante care urmează să se pună în aplicare după jumătatea lunii mai.

Este vorba despre necesitatea de a purta mască de protecţie împotriva noului coronavirus în spaţii închise şi în mijloace de transport pe o perioadă nedeterminată de timp şi de eliminarea declaraţiei care justifica deplasările.

„După data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp. Vom putea să renunţăm la purtarea măştii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control şi nu mai există riscul infectării. O a doua măsură pe care am descis-o este una care cu siguranţă va bucura pe foarte mulţi români. După 15 mai, vom putea să ne deplasăm în spaţii publice, fără să declarăm în prealabil unde mergem şi de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mişcare individuală. Evident, pentru protecţia generală a populaţiei şi pentru protecţia individuală multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. În acest fel vor rămâne cu siguranţă, o vreme, vorbesc despre perioada de după 15 mai, interdicţiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul”.

@unsplash