Dr. Streinu Cercel, despre cum influenţează frigul răspândirea coronavirusului. Ce ne poate salva în acest moment

1 streinu cercel png png

Profesorul Streinu-Cercel face apel din nou ca oamenii să îşi limiteze contactul cu alte persoane şi să nu iasă din case decât pentru urgenţe. El susţine că avem şanse ca numărul de îmbolnăviri să fie mai mic dacă vine căldura.

"Stratul de zăpadă ar putea încetini răspândirea noului coronavirus. Se pare că acestui virus nu îi place frigul. Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de faţă şi să decontamineze o suprafaţa foarte mare şi să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este că acela se pare că acestui virus, deşi ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate,  să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienţi”, a precizat Streinu-Cercel la TVR.

”Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista şi noi la ceea ce este acum în Italia. Apa şi săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafeţe este mai puţin important. Important e ce facem cu mâna noastră pe care nu o spălăm la timp cu apă şi săpun. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun, dacă ne spălăm faţa cu apă şi săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem şi virusul nu se poate aciua în trupul nostru”, a mai spus medicul Streinu-Cercel.