Dr. Mikael Franzon, Philip Morris International: "Trecerea la ţigările fără fum, benefică pentru sănătatea publică"

1 tigara jpg jpeg

Fumatul reprezint─â un risc pentru s─ân─âtatea popula┼úiei, drept pentru care este foarte important─â renun┼úarea la produsele cu fum, respectiv ├«ncurajarea trecerii la alternative mai pu┼úin nocive, sus┼úine dr. Mikael Franzon, Senior Global Scienti´Čüc Advisor ├«n cadrul Philip Morris International.

Domnia sa a declarat ast─âzi, ├«n cadrul unui webinar: "Cu to┼úii ┼čtim c─â fumatul este d─âun─âtor. Creeaz─â dependen┼ú─â, iar riscul fumatului asupra s─ân─ât─â┼úii este bine stabilit. Conform Administra┼úiei pentru Alimente ┼či Medicamente din Statele Unite, tutunul con┼úine mii de chimicale. Mixul de chimicale, nu nicotina ├«n principal, cauzeaz─â boli grave ┼či decese ├«n r├óndul fum─âtorilor. Printre maladiile fatale cauzate de fumat se num─âr─â boala pulmonar─â obstructiv─â cronic─â (BPOC) ┼či cancerul", potrivit bursa.ro.

Potrivit domniei sale, cu c├ót o persoan─â fumeaz─â mai mult, cu at├ót se expune la mixul de chimicale din ┼úig─âri, care produce modific─âri la nivelul celulelor ┼či ┼úesuturilor, iar acumularea chimicalelor, ├«n timp, duce la dezvoltarea de boli.

"Cu c├ót se ├«mboln─âvesc mai multe persoane de astfel de maladii, impactul asupra s─ân─ât─â┼úii popula┼úiei cre┼čte tot mai mult", atrage aten┼úia dr. Mikael Franzon, ad─âug├ónd: "Din moment ce ┼úig─ârile nu sunt un produs interzis de lege, modul prin care putem ├«mbun─ât─â┼úii s─ân─âtatea popula┼úiei este reducerea num─ârului persoanelor care utilizeaz─â produse din tutun. Dac─â nu fuma┼úi, nu v─â apuca┼úi de fumat, iar dar dac─â fuma┼úi, renun┼úa┼úi! Un num─âr tot mai mare de fum─âtori renun┼ú─â cu succes la ┼úig─âri, ceea ce a f─âcut ca ├«n ultimele trei decenii, r─âsp├óndirea fumatului s─â scad─â la nivel global. ├Än acest context, este foarte important─â renun┼úarea la produsele cu tutun. ├Äncurajarea trecerii fum─âtorilor la produse mai pu┼úin v─ât─âm─âtoare va ├«mbun─ât─â┼úi s─ân─âtatea individual─â ┼či, implicit, pe cea public─â".

Conform reprezentantului Philip Morris International, trebuie promovată trecerea la aceste alternative, la produse care au un nivel scăzut de toxicitate, ceea ce presupune renunţarea la ţigaretele clasice din tutun, a căror combustie generează emisii toxice, expunerea plămânilor la boli, respectiv vătămarea populaţiei.

"Produsele fără tutun pot ajuta sănătatea populaţiei, de aceea trebuie să continuăm să dezvoltăm produse care reduc expunerea la consecinţe dăunătoare", conchide dr. Mikael Franzon.

Sursa: bursa.ro