Dr. Alexandru Rafila, despre măsurile anti-răspândire COVID-19: ”Spirtul are un efect dezinfectant”

1 2 jpg jpeg

Alexandru Rafila susţine că alcoolul sanitar este dezinfectant şi poate fi folosit în special pentru suprafeţe, în plină de pandemie de Coronavirus. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a vorbit despre coronavirus şi măsurile autorităţilor.

”Alcoolul sanitar e dezinfectant. El e folosit pentru dezinfecţia unor suprafeţe. Nu putem să spunem că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectat. Concentraţia optimă e 70%. Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandată. În primul rând nu are timp de contact pe tegumente. Atunci preferăm să folosim un gel care conţine acelaşi lucru, alcool etanol în aceeaşi concentraţie, 70%. El pătrunde în profunzime şi nu distruge tegumentul.

Atunci se recomandă utilizarea acestor dezinfectanţi, tot pe bază de alcool. Iar suprafeţele, sigur putem folosi şi spirt, se folosesc dezinfectanţi pe bază de clor. O soluţie diluată corespunzător e suficientă pentru inactivarea oricărui microorganism care e patogen, inclusiv pentru curăţarea acestui coronavirus”, a explicat dr. Alexandru Rafila la Mediafax, care îl contrazice clar pe Streinu-Cercel care a spuns că spirtul ”nu e biocid, nu foloseşte la nimic”.

Medicul Adrian Streinu-Cercel, despre lupta împotriva Covid-19: ”Spirtul medicinal nu este bun! Nu foloseşte la nimic!”