Dormi mai bine dacă îţi faci planuri de viitor

1 2 jpg jpeg

Publicat într-o revistă americană de specialitate, studiul sugerează faptul că e bine să ai cât mai multe ţeluri în viaţă deoarece îndeplinirea lor te va ajuta să scapi de griji şi de toate energiile negative de peste zi.

Cu cât vei fi mai puţin stresat, cu atât te vei bucura de un somn mai odihnitor. Deşi cercetarea ştiinţifică a fost efectuată pe un public cu vârsta de peste 60 de ani, specialiştii în psihologie au afirmat că rezultatele sale i-ar putea ajuta şi pe cei mai tineri.

Cât de importante sunt scopurile în viaţă

A avea aspiraţii bine definite nu numai că îţi suscită interesul şi îţi sporeşte activitatea cerebrală, dar te motivează să munceşti mai mult şi te ajută să ai o viaţă sănătoasă, potrivit cercetătorilor de la Northwestern University şi Rush University Medical Center.

Pentru a demonstra legătura dintre motivaţie şi odihnă, specialiştii au recrutat 832 de voluntari cu media de vârstă de 79 de ani şi i-au supus unor teste psihologice menite să îi ajute să îşi descopere ţelurile.

Cei care au ştiut cu exactitate ce îşi doresc de la viaţă s-au dovedit a fi şi cei cu mai puţine probleme legate de odihnă. Specialiştii au ajuns la concluzia că oamenii cu aspiraţii înalte sunt foarte stabili din punct de vedere psihic şi reuşesc să facă mai uşor conexiuni cerebrale. De asemenea, ei dorm mai bine pentru că au mai puţine griji sau mai puţine probleme de sănătate. Studiul este considerat relevant de specialişti deoarece tot mai multe persoane se confruntă cu insomnie şi stări depresive pe măsură ce înaintează în vârstă.