Donează sânge pentru semenii tăi!

1 2 jpg jpeg

Recoltările de sânge se vor face între 11 şi 13 mai, între orele 09.00 şi 13.00, într-un centru mobil complet echipat, amplasat la intrarea principală a centrului comercial Sun Plaza – Esplanada Sud, din Şoseaua Olteniţei. Dacă doreşti să donezi, ia un mic dejun înainte de a ajunge (un sandviş cu carne slabă, legume şi fructe) şi ia la tine cartea de identitate.

Atenţie!

Nu fuma înainte şi după donare cu o oră.

Înainte de recoltare, vei completa un formular şi vei beneficia de un consult medical rapid (anamneză, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului şi hemoglobinei etc.) în urma căruia medicii vor decide dacă eşti apt de donare.

Recoltarea de sânge va fi realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă. La fiecare donare se recoltează aproximativ 450 ml de sânge, care vor fi folosiţi pentru pacienţii internaţi în spitalele din Capitală, a căror viaţă depinde de aceste transfuzii.

Citeşte şi: Motive să donezi sânge mai des

Pentru a dona trebuie să îndeplineşti aceste condiţii:

– să ai între 18 şi 60 de ani,

– să ai greutatea cuprinsă între 50 şi 100 kg (femeile), 60 şi 110 kg (bărbaţii),

– să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele 3 luni,

– nu pot fi însărcinată, în perioada de lăuzie sau în cea menstruală (trebuie sa treacă minim 5 zile de la ultima zi a menstruaţiei),

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării,

– să nu fi suferit de hepatită – de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie,

bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6

dioptrii.

Pentru detalii accesează site-ul www.pentruviata.com