Dispozitive medicale inteligente, în România

1 2 jpg jpeg

Printre dispozitivele care au fost aduse şi în România se numără un glucometru „inteligent” care îţi dă rezultatele în numai cinci minute, dar şi un cântar wireless care măsoară nu numai greutatea, ci şi masa musculară, masa osoasă, grăsimea din corp şi numărul de calorii consumate pe zi.

Ceasul inteligent iHealth înregistrează numărul de calorii arse, cât şi numărul de paşi pe care i-ai făcut pe parcursul întregii zile. Totodată, cu ajutorul dispozitivului poţi afla şi numărul de ore dormite şi de câte ori te-ai trezit pe parcursul nopţii.

Aceste contribuie semnificativ la uşurarea monitorizării stării de sănătate. Rezultatele testelor şi rapoartele pot fi trimise direct prin e-mail medicului, fără ca pacientul să fie nevoit să se deplaseze la cabinetul medical.

,,Monitorizarea regulată a semnelor vitale într-o atmosferă relaxată oferă utilizatorilor informaţii relevante cu privire la starea lor de sănătate”, se arată într-un comunicat al companiei Advanced Health România, cei care au adus dispozitivele în ţara noastră.

Linia de dispozitive medicale wirelless prin Bluetooth este pentru smarthpone-uri cu sistem de operare iOS şi Android.