Dinţi sensibili – cauze, prevenire şi tratament

1 2 jpg jpeg

Cauzele sensibilităţii dinţilor:

Periajul agresiv al dinţilor.

Slaba igienă orală duce la eroziunea dentară.

Eroziunea provocată de pierderea smalţului dentar din cauza substanţelor agresive, cum ar fi zahăr, băuturi răcoritoare, băuturi acide, guma de mestecat.

Boala gingivală: acumularea de placă sau tartru de pe dinţi poate provoca probleme ale gingiilor care favorizează sensibilitatea dinţilor. Acest lucru se poate întâmpla în special atunci când mestecaţi gumă de şi tartrul este împins la nivelul gingiilor. Astefl, poate fi afectat chiar sprijinul osos al dinţilor, care formează buzunare la nivelul gingiilor din jurul dinţilor ţi cauzand boli ale gingiilor.

Alte cauze de sensibilitate a dintilor:

Un dinte crăpat, rupt: dacă exista fisuri în dinţi, produsele alimentare se pot infiltra la rădăcina dintelui şi poate apărea senzaţia dureroasă, mai ales atunci când temperaturile alimentelor sunt extreme.

Albirea dinţilor corodează smalţul.

Prevenirea apariţiei sensibilităţii dentinare

Periajul şi igiena: în primul rând trebuie să menţineţi o igienă orală eficientă. Aveţi nevoie pentru a efectua un periaj bun, care nu exercită presiune multă pe dinţi. Puteţi să utilizaţi periuţe de dinţi electrice, care ajută la îndepărtarea plăcii cu o presiune corespunzătoare.

Află mai multe despre sensibiltatea dentară pe bewoman.ro