Dieta nutritivă care menţine ochii sănătoşi

1 2 jpg jpeg

Creşterea aportului de antioxidanţi şi alte substanţe nutritive importante printr-o dietă nutritivă este considerată modalitatea prin care poţi reduce riscul de cataractă şi degenerescenţă maculară. Fiecare nutriment are beneficiile sale. De exemplu, vitamina A ne protejează de clipitul constant, iar vitamina C joacă un rol important în prevenirea glaucomului.

Alimentele care conţin acizi graşi esenţiali Omega-3 îmbunătăţesc simptomele ochilor uscaţi şi protejează muşchii oculari de diferite afecţiuni. În plus, vitaminele, betacarotenul, flavonoidele, luteina şi zeaxantina, seleniul, vitamina E, zincul, ect., toate îmbunătăţesc sănătatea ochilor. Nu ştii cum să incluzi toate aceste substanţe nutritive în dieta zilnică? Mănâncă următoarele alimente.

Morcov

Mai ţii minte când în copilărie mamele ne dădeau să mâncăm morcov ca să avem vederea bună? Ei bine, ştiau ele cât este de sănătoasă această legumă. Morcovul conţine betacaroten, o substanţă nutritivă care îmbunătăţeşte funcţia ochilor, inclusiv a retinei.

Peşte

Somonul, tonul şi sardinele sunt surse bogate de acizi graşi Omega-3. Aceştia protejează ochii de uscare, cataractă şi degenerescenţă maculară.

Citeşte mai multe pe această temă AICI