Dieta daneză, cu bune şi cu rele

1 2 jpg jpeg

Este cunoscută şi ca dieta care schimbă metabolismul. Este bazată pe un regim alimentar strict şi se bazează pe scăderea grăsimilor şi zaharurilor din alimentaţie, precum şi pe consumul de alimente cu aport caloric scăzut.Trebuie să ştii, însă, că acest regim este destul de strict şi că orice modificare a meniului impune imediata întrerupere a dietei şi reînceperea acesteia după şase luni. Pentru a finaliza cu succes planul de pierdere în greutate, trebuie să bei cel puţin 2 litri de apă pe zi şi să practici exerciţii fizice în mod regulat.

Avantaj: slăbeşti într-un timp scurt

Dieta daneză este săracă in calorii, iar combinaţiile de alimente sunt simple. Pe lângă faptul că pierzi rapid în greutate, vei beneficia de o accelerare a metabolismului pe termen lung. Dieta ajută şi la eliminarea apei în exces din organism, ceea ce duce la estomparea semnelor celulitei.

Dezavantaj: scade imunitatea

Orice dietă bazată pe un consum caloric redus prezintă anumite dezavantaje. Astfel, organismul nu primeşte toate substanţele nutritive necesare, ceea ce poate duce la dificultăţi de concentrare, tulburări ale somnului, slăbiciune. De asemenea, din cauza regimului alimentar sărac, imunitatea slăbeşte şi creşte riscul de îmbolnăvire. De aceea, este recomandat să iei suplimente alimentare pentru a preveni deficienţa de nutrimente.

Recomandări pentru dieta de 13 zile

- În cadrul dietei daneze orice abatere de la program este strict interzisă;

- Trebuie să mănânci doar de 3 ori pe zi, întotdeauna la aceeaşi oră;

- Este indicat să consumi doar produsele enumerate în meniu;

- Alcoolul, dulciurile şi alimentele prăjite sunt interzise;

- Se recomandă ca salata verde să fie proaspătă, iar iaurtul să fie natural şi fără aditivi;

- Dieta daneză poate fi repetată peste doi ani.

Meniu:

Ziua 1

Mic dejun: o ceaşcă de cafea cu o linguriţă de zahăr;

Prânz: 2 ouă fierte, 400 g de spanac şi o roşie;

Cină: 200 g carne de vită şi salată verde cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.