Dieta cu ghimbir: slăbeşti 7 kg în 7 zile

1 2 jpg jpeg

Ghimbirul este un antioxidant foarte bun şi se foloseşte în diete, dar cu moderaţie, căci are şi câteva contraindicaţii. El este foarte bun pentru sistemul digestiv, purifică organismul şi ajută la eliminarea grăsimii din organism.

Cum poate fi folosit ghimbirul?

Poate fi folosit sub formă de ceai, consumat proaspăt în salate sau presărat deasupra mâncărurilor sau sub formă de supă. Supa de ghimbir şi legume ajută la scăderea în greutate şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Ai nevoie de apă, sare, câţiva morcovi, ghimbir, o ceapă şi 2 linguri de ulei de măsline. Legumele se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă, apoi se adaugă un vârf de cuţit de ghimbir şi astfel gustul va fi uşor picant. Se adaugă uleiul de măsline şi se lasă la fiert 45 de minute. Poţi servi supa cu crutoane.

Consum moderat

Ghimbirul trebuie consumat moderat deoarece poate avea efecte laxative sau constipante. Mai mult, dieta nu este recomandată persoanelor care suferă de ulcer sau gastrită întrucât ghimbirul poate răni pereţii stomacului. Este interzis femeilor însărcinate sau care alăptează, dar şi persoanelor alergice la această plantă.

Citeşte mai multe pe această temă AICI