Dieta cu care combaţi acneea

1 2 jpg jpeg

Stresul, poluarea, creşterea nivelului de testosteron care măreşte secreţia de sebum – toate pot afecta sănătatea pielii feţei, dar mai mult decât acestea dieta joacă un rol important.

Vitaminele şi mineralele redau echilibrul pierdut de organism din cauza factorilor negativi.

Cartofi dulci şi broccoli

Vitaminele A şi E menţin sănătatea pielii. Îţi dai seama imediat că ai carenţă de vitamina A.

Pielea devine mai uscată şi-şi pierde catifelarea. Înseamnă că e momentul să mănânci mai des cartofi dulci, morcovi, dovlecel, oregano, busuioc, pătrunjel, ficat de pasăre.

Pentru a fi asimilată corect, vitamina A are nevoie de vitamina E, necesară şi ea pentru refacerea pielii, care acţionează ca antioxidant. Include în dietă broccoli, măsline, seminţe, migdale, afine, spanac.

Pont

Pune în salate seminţe de susan! Conţin zinc, un mineral care grăbeşte vindecarea acneei şi care se mai găseşte şi în mazăre, carne de curcan.

Citrice

Pentru producerea de colagen, corpul foloseşte vitamina C, un bun antioxidant, pe care i-l poţi oferi mâncând portocale, mandarine, grepfrut, varză, broccoli. În lipsa colagenului, pielea îţi pierde fermitatea şi se ridează, ca efect a îmbătrânirii premature.

Citeşte şi: Video. Ai tenul uscat? Aşa îl îngrijeşti!

Cod şi sardele

Dacă ţii post în această perioadă, profită de zilele cu dezlegare la peşte pentru a mânca somon, sardele, cod! Sunt surse bune de vitamina D de care şi pielea are nevoie în sezonul rece când nu ai parte în fiecare zi de mult soare. Reţine că vitamina D o poţi lua şi din ouă şi lapte.

Ştiai că...

... 50% dintre femei suferă de acnee?