Dieta centenarilor

2 jpg jpeg

Evită preparatele din carne preambalate din comerţ

Pentru că aceste produse sunt bogate în sodiu, din dieta celor care trăiesc 100 de ani lipsesc preparatele din carne preambalate. Nu doar că acestea au un conţinut mare de sodiu, dar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat în nenumărate rânduri că acestea sunt cancerigene. O trecere în revistă a mai mult de 800 de studii arată că un consum de 50 de grame de carne procesată-echivalentul a aproximativ două felii -poate creţte riscul de cancer de colon cu 18%.

Consumă multe fibre

Pentru a menţine intestinul sănătos, centenarii mănâncă legume verzi bogate în fibre şi cereale. Fibrele previn constipaţia prin mărirea în volum a scaunului. În plus, cerealele au un rol important în ţinerea la distanţă a problemelor cardiace, precum şi în reducerea tensiunii arteriale şi a inflamaţiei.

Îşi fac pofta de dulce

Între prânz şi cină, cei care au o viaţă lungă consumă ca gustare ceva dulce, de exemplu, o bucată de ciocolată. Seara, în schimb, evită să se îndulcească cu plăcinte, prăjituri şi budinci. O cercetare recentă arată că un consum moderat de ciocolată neagră scade riscul de insuficienţă cardiacă şi tratează stresul.

Citeşte mai multe pe această temă AICI