Diabetul poate cre┼čte riscul de insuficien┼ú─â cardiac─â

1 2 jpg jpeg

Insuficien┼úa cardiac─â apare atunci c├ónd mu┼čchiul inimii nu mai reu┼če┼čte s─â pompeze suficient s├ónge ├«n corp ┼či nu mai func┼úioneaz─â la capacitate maxim─â.

Echipa de speciali┼čti din cadrul Auditului Na┼úional Britanic privind Diabetul Zaharat a analizat fi┼čele medicale de la aproape dou─â milioane de persoane ┼či a g─âsit c─â diabetul poate influen┼úa cre┼čterea riscului de apari┼úie a complica┼úiilor cardiace, dar ┼či a decesului prematur.

Auditul efectuat timp de opt ani la r├ónd, de c─âtre oamenii specializa┼úi britanici, a vizat nu mai pu┼úin de 85% din persoanele care au fost diagnosticate cu diabet zaharat din Anglia ┼či aproximativ 54% din persoanele diabetice din ┼óara Galilor.

Cercetătorii au comparat frecvenţa complicaţiilor cardiace apărute la diabetici, cu aceea întâlnită la persoanele care nu suferă de diabet.

Peter Weissberg, directorul medical al Funda┼úiei Britanice a Bolilor de Inim─â, a spus c─â este esen┼úial, ca ├«n primul r├ónd s─â fie identificate toate persoanele care sufer─â de diabet, ┼či ├«n al doilea r├ónd s─â li acorde un tratament adecvat, care s─â ┼úin─â cont de riscul de a suferi de insuficien┼ú─â cardiac─â ┼či alte complica┼úii cardiovasculare.