Diabetul poate creşte riscul de insuficienţă cardiacă

1 2 jpg jpeg

Insuficienţa cardiacă apare atunci când muşchiul inimii nu mai reuşeşte să pompeze suficient sânge în corp şi nu mai funcţionează la capacitate maximă.

Echipa de specialişti din cadrul Auditului Naţional Britanic privind Diabetul Zaharat a analizat fişele medicale de la aproape două milioane de persoane şi a găsit că diabetul poate influenţa creşterea riscului de apariţie a complicaţiilor cardiace, dar şi a decesului prematur.

Auditul efectuat timp de opt ani la rând, de către oamenii specializaţi britanici, a vizat nu mai puţin de 85% din persoanele care au fost diagnosticate cu diabet zaharat din Anglia şi aproximativ 54% din persoanele diabetice din Ţara Galilor.

Cercetătorii au comparat frecvenţa complicaţiilor cardiace apărute la diabetici, cu aceea întâlnită la persoanele care nu suferă de diabet.

Peter Weissberg, directorul medical al Fundaţiei Britanice a Bolilor de Inimă, a spus că este esenţial, ca în primul rând să fie identificate toate persoanele care suferă de diabet, şi în al doilea rând să li acorde un tratament adecvat, care să ţină cont de riscul de a suferi de insuficienţă cardiacă şi alte complicaţii cardiovasculare.