Desertul-minune care te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Ciocolata neagră este cel mai bun desert pe care îl poţi mânca dacă vrei să nu te stresezi cu kilogramele în plus. Bogată în antioxidanţi şi minerale, ciocolata neagră, cu 75% cacao, conferă senzaţia de saţietate şi, culmea, are rolul de a inhiba pofta de dulce.

Topeşte grăsimea

Da, ai văzut bine! Datorită anumitor compuşi care există în componenţa ciocolatei negre, desertul are capacitatea de a topi grăsimea prin reducerea cantităţii de zahăr din sânge. Este important ca persoanele care suferă de obezitate sau cele care vor să slăbească să consume ciocolată neagră în cantităţi moderate, altfel ar putea observa efectul contrar. Două pătrăţele de ciocolată sunt admise şi pot constitui o gustare dintre mese, de preferat în prima parte a zilei.

Controlează apetitul

Bogată în fibre, ciocolata neagră ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate şi alungă poftele. Desigur, ea nu va câştiga niciodată lupta cu o porţie de cereale integrale sau câteva sute de grame de broccoli, însă o poţi lua în calcul când vine vorba de alegerea răsfăţului dulce.