Descoperire ce poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire

1 2 jpg jpeg

Potrivit cercetătorilor, grupul de molecule din extractul de plante poatesă încetinească procesul de îmbătrânire, cum este şi cel de la nivel cerebral.

Una dintre plantele care au efecte anti-îmbătrânire şi care aduce beneficii sănătăţii este scoarţa de salcie, remediul folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru zecile de virtuţi terapeutice (ajută la calmarea durerii şi scădea febra).

În cadrul studiilor de laborator, specialiştii au analizat efectele extractelor de plantelor atât când erau verificate separat, dar şi când extractele remediilor au fost luate împreună.

Astfel, rezultatele obţinute în urma cercetărilor au arătat că administrarea acestor extracte poate să crească speranţa de viaţă cu aproximativ 369%.

Mai exact, extractele de plante au efecte chiar mai puternice decât rapamicina şi metmorfina, două dintre cele mai recunoscute medicamente care pot să încetinească procesul de îmbătrânire.

„În urma cercetărilor au descoperit un grup de şase plante care conţin molecule cu puternice proprietăţi anti-îmbătrânire. Vom folosi aceste rezultate pentru a concepe noi strategii prin care să prevenim şi apariţia unor afecţiuni asociate cu îmbătrânirea, precum cele cardiovasculare sau chiar anumite tipuri de cancer“, a precizat Vladimir Titorenko.

Concluziile studiului au fost prezentate în Jurnalul Medical „Oncotarget“.