Depresia, tratată pe Facebook?

1 2 jpg jpeg

De la această descoperire, oamenii de ştiinţă au dedus că site-ul de socializare poate fi de ajutor în tratamentul depresiei.

Din studiile efectuate asupra utilizatorilor de Facebook a reieşit că cei mai mulţi obişnuiesc să deschidă paginile lor şi rememorează momentele când au făcut postările şi au încărcat pozele pe site.

Astfel, multe persoane care au cont pe reţeaua de socializare au şanse mari să îşi aducă aminte de momentele în care trăiau perioade fericite.

Specialiştii în domeniu au ajuns la concluzia că fotografiile care trezesc nostalgia şi comentariile mai vechi de pe reţeaua de socializare pot calma simptomele depresiei.

Oamenii de ştiinţă experimentează această terapie pe vârstnicii care suferă de pierderi de memorie.

Doctorul Alice Good, coordonatoarea studiului, confirmă că în urma cercetărilor s-a descoperit o îmbunătăţire în calmarea depresiei cu ajutorul reţetei de socializare.

Good mai adaugă că rezultatele acestui studiu indică faptul că aveam capacitatea să ne tratăm de unii singuri dispoziţiile mai „gri“, care apar uneori.

Pozele şi comentariile postate sunt, în mare parte, rezultate ale unor trăiri pozitive, iar acest lucru ne poate ajuta să ne amintim de ele în perioadele stresante.