Depistate timpuriu, 90% din cancerele de piele pot fi vindecate

1 2 jpg jpeg

Este pentru prima dată când o cercetare se implică în acest domeniu, mai precis pe segmentul eficienţei produselor cu FPS.

Timp de 15 ani, oamenii de ştiinţă australieni au analizat reacţiile pielii a 1.600 de adulţi şi au găsit că protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete UVA şi UVB poate reduce riscurile apariţiei cancerelor cutanate.

În acest sens, La Roche Rosay România a demarat un studiu din care a identificat comportamentul românilor atunci când se expun la soare.

Potrivit răspunsurilor primite de la voluntarii intervievaţi: -30% dintre românii nu folosesc niciodată produse de protecţie solară;

-31% dintre ei folosesc produse cu factor de protecţie solară numai atunci când merg la plajă.

Rezultatele studiului sunt îngrijorătoare, deoarece procentul persoanelor care nu conştientizează riscurile expunerii la razele soarelui se ridică la peste 50%.

Oricine poate face un melanom, dar sunt mai expuse persoanele cu piele, ochi şi păr deschise la culoare.

Factorii genetici predispozanţi contribuie major la apariţia afecţiunilor cutanate, precum şi arsurile solare severe şi repetate la vârsta copilăriei şi adolescenţei.

Riscurile de a dezvolta melanom apar şi dacă se apelează la bronzul artificial, la solar.

Medicii dermatologi recomandă să:

-nu expuneţi nou-născuţii şi copiii până în 3 ani direct la razele solare;

-evitaţi expunerea între orele de risc maxim: 11.00-16.00;

-purtaţi pălărie, ochelari de soare şi protecţie vestimentară;

-alegeţi un indice de protecţie adaptat tipului dumneavoastră de piele;

-la plajă, aplicaţi produsul înainte de expunere şi repetaţi aplicarea frecvent, mai ales la ieşirea din apă.

Pentru a încuraja populaţia să folosească produse cu factor de protecţie solară, compania La Roche Posay România împreună cu lanţul de farmacii Help Net au demarat campania „Dăruieşte zâmbete copiilor“, care se desfăşoară între 1 mai şi 30 septembrie.

Scopul campaniei este de a moderniza sala de aşteptare a ambulatoriului Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu“, prin donarea a câte 2 lei din preţul fiecărui produs vândut din gama de protecţie solară Anthelios.