Depistarea endometriozei poate dura şi 10 ani

1 2 jpg jpeg

Din pricina faptului că semnele endometriozei variază de la o persoană la alta, pentru medici este dificil să fie siguri că este vorba despre această boală.

Potrivit dailymail.co.uk pot trece şi 10 ani până la diagnosticarea acesteia. Este o afecţiune caracterizată prin extinderea mucoasei uterine în afara uterului, în trompele uterine, în ovare sau în ţesutul din bazin.

Boala poate fi tratată cu analgezice, pilule contraceptive sau chirurgical, prin îndepărtarea ţesutului care s-a extins. Atenţie!

Netratată la timp şi corect, endometrioza poate provoca infertilitate.

O altă cauză a întârzierii unui diagnostic este faptul că o mare parte din femeile care suferă de endometrioză preferă să aştepte ca simptomele să dispară şi se adresează târziu unui medic ginecolog.

În general, această afecţiune apare la femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani şi se manifestă prin durere, îndeosebi din a doua zi de menstruaţie.

Durerea se agravează treptat, iar sângerarea menstruală se menţine mai mult de 8 zile, cu un flux abundent.

Boala nu trece de la sine sau doar cu analgezice. Este nevoie de un consult de specialitate, altfel prelungirea efectelor ei face mai dificilă tratarea.