Deficienţa de calciu creşte riscul de atac de cord?

Acum am crescut şi am învăţat singuri ce înseamnă o dietă echilibrată, de ce este important să mâncăm în fiecare zi fructe şi legume. În plus, ştim că mâncarea procesată şi băuturile carbogazoase sunt nesănătoase, dar nu de fiecare dată reuşim să stăm departe de ele. Însă trebuie făcut un efort pentru a avea un stil de viaţă sănătos, dar şi pentru a preveni diferite afecţiuni.
Dieta echilibrată, antrenamentul fizic regulat, evitarea stresului etc., sunt cei mai importanţi factori care ne menţin sănătoase. O alimentaţie echilibrată înseamnă vitamine, minerale, potasiu, toate substanţele nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect.
Dar, în momentul în care ele nu sunt asimilate de organsim, apare o deficienţă nutritivă. Potrivit unui studiu recent, carenţa de calciu creşte riscul de atac de cord.
Află care este legătura dintre carenţa de calciu şi atacul de cord AICI