De ce trebuie să poarte copiii cască

1 2 jpg jpeg

Cercetările oamenilor de ştiinţă americani mai arată că cei mici suferă noi lovituri după doar câteva săptămâni de la producerea contuziilor.

Mai mult, din experimente a reieşit că vindecarea la pacienţii care nu au avut niciodată lovituri durează, în medie, 12 zile.

Analizele ştiinţifice încearcă să scoată la iveală ce impact au contuziile asupra dezvoltării cerebrale la copii. În timp, medicii pediatrici au presupus că loviturile repetate la cap afectează grav sănătatea cerebrală la copii.

Studiul cercetătorilor de la Spitalul de Copii din Boston, SUA, demonstrează cu dovezi ştiinţifice ceea ce suspectau medicii.

În cadrul experimentului, copiii şi adulţii cu vârste cuprinse între 11 şi 22 de ani, care s-au prezentat de urgenţă la spital din cauza contuziilor repetate, apropiate ca distanţă de timp, au avut nevoie de mai multe săptămâni pentru recuperare.

Mai exact, se poate ajunge şi la o perioadă de până la 35 de zile.

Cifrele din cercetare mai arată că 60% din persoanele care suferă injurii practică sporturi. Întrucât s-a demonstrat că loviturile afectează sănătatea creierului se recomandă purtarea cascăi de protecţie în timpul activităţii fizice.