De ce trebuie să consumi mai multe fructe în sarcină
La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au analizat comportamentul a 808 copii, cu vârsta medie de 1 an.
În primă fază, cercetătorii au verificat obiceiurile alimentare ale mamelor din timpul sarcinii, ca mai apoi să-i supună pe cei mici la mai multe teste prin care le-au verificat nivelul de inteligenţă.
După ce au comparat rezultatele obţinute de la mame cu cele ale copiilor, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că un scor mai mare la teste au obţinut copiii ai căror mame au consumat mai des pe perioada sarcinii fructe proaspete.
În schimb, cantitatea mai mare de acizi graşi Omega-3, de fibre şi de calorii nu au făcut diferenţa în ceea ce priveşte nivelul de intelect al copilului.
„Rezultatele cercetării noastre au arătat că un consum ridicat de fructe pe parcursul celor nouă luni de sarcină poate ajuta la dezvoltarea intelectuală a copilului până la vârsta de 1 an. Astfel, se îmbunătăţesc abilităţile de memorare, dar şi cele de învăţare în cazul celui mic“, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.
Concluziile cercetării au fost publicate în Jurnalul Medical „EBioMedicine“.