De ce tipuri de cancer scapi dacă slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Celulele adipoase sunt periculoase

Conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime din cancerele la colon, sân, rinichi şi aparat digestiv sunt cauzate de greutatea corporală mare. Celulele adipoase pot secreta hormoni – iar un exces de ţesut adipos duce la o supraproducţie hormonală, care afectează sănătatea persoanelor în cauză.

Previi cancerul la sân

Un studiu recent arată că riscul de cancer la sân, la femeile obeze, este cauzat de eliberare unui exces de estrogeni la nivelul celulelor adipoase. Cercetătorii au mai arătat că femeile care au un indice de masă corporală, IMC, mai mare de 30, prezintă cu 20 % mai multe riscuri de a dezvolta un cancer la sân, comparativ cu cele având valoarea IMC 25.

Eviţi cancerul la colon

S-a demonstrat şi relaţia directă între kilogramele în plus şi riscul de cancer colorectal: persoanele cu un indice de masă corporală IMC peste 30 sunt mai susceptibile cu 41 % de a dezvolta o astfel de maladie, comparativ cu indivizii care au un IMC mai mic ca 23. Aceste procente vizează în proporţie mai mare bărbaţii. Cercetările mai arată şi faptul că grăsimea abdominală (măsurată în jurul taliei, sau prin raportul diametului taliei cu cel al şoldurilor) este un indicator mai pertinent al riscului de cancer colorectal.

Află ce alte boli te feresc dacă slăbeşti AICI