De ce sunt dependente vedetele?

1 2 jpg jpeg

Dan Negru nu poate trăi fără internet

Moderatorul TV Dan Negru se declară dependent de tehnologie. „Deschid mai multe pagini de net decât pagini de carte“, a spus omul de televiziune într-un interviu, adăugând că, în fiecare zi, cel mai des obiect folosit este laptopul.

Afirmaţia este des întâlnită la „omul modern“, care este conectat la lumea în care trăieşte. Sunt însă şi persoane care ajung în situaţia de a fi „folosite“ de un lucru utilizat frecvent.

„În acest caz, graniţa de calitate şi confort este depăşită, şi persoana nu se poate opri din compulsia de a face mereu acelaşi lucru.

Nevoia de internet poate fi o unealtă atunci când lucrează în folosul tău, pentru a-ţi atinge scopuri de dezvoltare, socializare, informare, dar poate deveni nocivă atunci când te îndepărtează de viaţa reală“, explică psihologul nostru Lena Rusti.

Anda Adam, prietena ultravioletelor

În ultima perioadă, fie că este vorba de evenimente mondene sau de clipuri muzicale, Anda Adam afişează un look impecabil de… bronzat.

Nu zicem că nu-i stă bine, dar cât de sănătos este bronzul artificial la care Anda apelează ori de câte ori are ocazia? Pasiunea este extinsă şi în vacanţe, principala preocupare a Andei în timpul liber este să stea la plajă sau să meargă la solar.

Am întrebat-o pe Lena Rusti ce părere are despre plăcerea cântăreţei pentru ultraviolete şi iată ce răspuns am primit: „Uneori, culoarea pielii poate deveni o etichetă cu care persoana se identifică sau care i-a adus succes, si atunci persoana are tendinţa conştientă sau nu de a se raporta în continuare la acest obicei de a se intreţine“.

Dacă nevoia de bronz nu poate fi negociată interior, mai spune psihologul, şi apare o rigiditate mentală care nu poate fi depăşită privind nevoia de bronz, atunci acest lucru poate fi începutul unei vulnerabilităţi psihice interioare, care poate duce la tanorexie, dependenţa de bronzat.

Carmen Brumă, nicio zi fără sport

Prezentatoarea de ştiri sportive se mândreşte cu un corp bine lucrat, mai ales că este ajutat şi de dietele sănătoase şi sărace în calorii.

Carmen spune că sportul şi alimentaţia atent supravegheată i-au schimbat viaţa şi fără acestea nu ar putea să funcţioneze normal.

Lena Rusti, psihologul nostru, este de părere că vedeta poate fi influenţată de comportamentul de tip dependent. Acesta poate da un sentiment de siguranţă şi chiar de plăcere atunci când este împlinit, dar poate da naştere la anxietate când nu e satisfăcut.

Carmen este preocupată de modul cum arată, de aceea specialistul consideră că vedeta trebuie să fie atentă că aspectul fizic poate fi o sursă de stres.

„Când stresul depăşeşte limitele confortului şi merge în cele ale suferinţei, acest lucru poate duce la manifestări de tip anxios“, încheie Lena Rusti.