De ce să nu arunci seminţele de pepene verde

1 2 jpg jpeg

Zemosul şi răcorosul pepene verde este fără doar şi poate vedeta sezonului estival. Miezul lui te hidratează şi are efect duretic, ajutându-te să elimini toxinele din organism. Ei bine, află că şi seminţele sale sunt bogate în substanţe nutritive: seleniu, zinc, potasiu, cupru, proteine esenţiale, fibre. Nu le mai da deoparte!

Sfat

Lasă-le la uscat la soare şi ia o jumătate de linguriţă de seminţe de pepene în combinaţie cu alte seminţe (de in, de susan), de două ori pe săptămână. Stimulează sistemul imunitar, sunt bune pentru inimă şi echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Le poţi da şi prin râşniţă, obţinând o pudră pe care o poţi înghiţi mai uşor.

Ştiai că...

... există şi ulei presat la rece din seminţe de pepene verde? Acesta este folosit pe scară largă de locuitorii din vestul Africii. Constituie un ingredient ideal pentru hidratarea pielii şi a părului, şi se regăseşte şi în produsele de îngrijire pentru copii.

Combat ridurile

Pepenele verde e bogat în vitamina B3, numită şi niacină. În organism, aceasta susţine producţia de acizi graşi şi de ceramide, care au rolul de a proteja pielea, prevenind apariţia ridurilor fine. De asemenea, consumul de seminţe de pepene e benefic în caz de acnee, reduce petele roşii şi maronii de pe ten şi creşte elasticitatea epidermei. Seminţele fructului verii mai conţin o cantitate ridicată de minerale precum magneziu şi zinc. Primul luptă împotriva infecţiilor pielii (erupţii cutanate şi răni uşoare), iar cel de-al doilea ajută în procesul de regenerare a pielii.

Citeşte mai multe pe această temă AICI