De ce nu e bine să mănânci multe dulciuri în sarcină

1 2 jpg jpeg

Aceştia susţin că o cantitate mare de fructoză, îndulcitor care se găseşte în alimentele procesate, dar şi în mare parte dintre sucurile din comerţ, este asociată cu riscul mai mare de a dezvolta afecţiuni cardiovasculare.

De asemenea, consumul unei cantităţi mai mari de fructoză în cele nouă luni de sarcină creşte şi predispoziţia pentru dezvoltarea diabetului de tipul II.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Centrul Medical al Universităţii din Texas (SUA) după ce au realizat mai multe analize în laborator, pe femele de cobai care erau însărcinate.

Jumătate dintre acestea au avut o alimentaţie bogată în zaharuri, în timp ce celelalte una ce nu presupunea un consum mare de dulciuri.

Astfel, ei au observat că femelele care au mâncat mai des zaharuri au născut cobai care aveau un risc mai ridicat de afecţiuni cardiace.

„Femeile însărcinate trebuie să ştie că alimentaţia din timpul sarcinii poate influenţa nu doar starea de sănătate a copilului la naştere, ci şi când acesta ajunge la maturitate. Dacă ele consumă multe dulciuri riscă să aibă bebeluşi care să fie diagnosticaţi la maturitate cu obezitate, probleme cardiace, diabet zaharat sau cu alte tulburări metabolice“, a precizat Antonio Saad, cercetător în cadrul Universităţii din Texas.