De ce nu e bine să consumi prea puţină sare

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea McMaster din Canada şi cei de la Centrul de Studii Medicale Hamilton după ce au analizat starea de sănătate în cazul a 130.000 de persoane din 49 de ţări.

Iniţial, specialiştii le-au verificat obiceiurile alimentare, mai exact cantitatea de sare pe care obişnuiau să o includă în dietă.

Mai apoi, i-au supus pe voluntari la mai mai multe teste medicale, printre care evaluarea tensiunii arteriale, dar şi riscul de afecţiuni cardiace.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum prea mic de sare poate favoriza apariţia afecţiunilor cardiovasculare, chiar dacă persoana nu are probleme cu tensiunea arterială.

Aceste persoane erau mai predispuse infarcturilor miocardiace, atacurilor de cord, dar şi accidentelor vascular cerebrale.

„În timp ce specialiştii în nutriţie spun că o cantitate prea mare de sare poate duce la apariţia bolilor de inimă, nu se arată că şi un consum prea redus de sare poate avea efecte negative asupra sănătăţii. Indicat este să reducă doza de sare din alimentaţie doar persoanele diagnosticate cu hipertensiune, nu şi celelalate“, a precizat Andrew Mente, cercetător şef în cadrul Universităţii McMaster.