De ce ne putem aminti mai clar momente din trectul îndepărtat

1 2 jpg jpeg

De ce ne putem aminti atât de clar unele fracţiuni din trecutul îndepărtat, ne explică oamenii de ştiinţă canadieni de la Universitatea din Toronto.

Experţii sunt de părere că însemnătatea fiecărui lucru în parte poate influenţa memorarea evenimentelor care se petrec în viaţa noastră.

În urma experimentelor, cercetătorii au descoperit că ne putem aminti cu mai multă precizie lucurile care au avut un impact emoţional mai puternic asupra noastră.

Omul de ştiinţă cu specialitate în psihologie Rebecca Todd adaugă faptul că întâmplările obişnuite, care se petrec în realitatea înconjurătare, nu au aceeaşi influenţă asupra pihicului şi capacităţii de memorare.

Rebecca Todd, care este şi coordonatorul studiului, mai spune că modul cum percepem un eveniment afectează exactitatea cu care ni-l vom aminti în viitor.

La studiile privind activitatea cerebrală au participat Rebecca Todd, profesorul în psihologie Adam Anderson şi echipa acestora de experţi. Oamenii de ştiinţă canadieni au colaborat la această cercetare cu experţii de la Universitatea din Manchester şi Universitatea din California, San Diego, SUA.

Rezultatele studiului au fost publicate recent în Jurnalul de Neuroştiinţă.