De ce ne putem aminti mai clar momente din trectul îndepărtat

1 2 jpg jpeg

De ce ne putem aminti at├ót de clar unele frac┼úiuni din trecutul ├«ndep─ârtat, ne explic─â oamenii de ┼čtiin┼ú─â canadieni de la Universitatea din Toronto.

Experţii sunt de părere că însemnătatea fiecărui lucru în parte poate influenţa memorarea evenimentelor care se petrec în viaţa noastră.

În urma experimentelor, cercetătorii au descoperit că ne putem aminti cu mai multă precizie lucurile care au avut un impact emoţional mai puternic asupra noastră.

Omul de ┼čtiin┼ú─â cu specialitate ├«n psihologie Rebecca Todd adaug─â faptul c─â ├«nt├ómpl─ârile obi┼čnuite, care se petrec ├«n realitatea ├«nconjur─âtare, nu au aceea┼či influen┼ú─â asupra pihicului ┼či capacit─â┼úii de memorare.

Rebecca Todd, care este ┼či coordonatorul studiului, mai spune c─â modul cum percepem un eveniment afecteaz─â exactitatea cu care ni-l vom aminti ├«n viitor.

La studiile privind activitatea cerebral─â au participat Rebecca Todd, profesorul ├«n psihologie Adam Anderson ┼či echipa acestora de exper┼úi. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â canadieni au colaborat la aceast─â cercetare cu exper┼úii de la Universitatea din Manchester ┼či Universitatea din California, San Diego, SUA.

Rezultatele studiului au fost publicate recent ├«n Jurnalul de Neuro┼čtiin┼ú─â.