De ce mâncăm popcorn în timpul filmelor
Pentru că are un gust bun? Nu numai. Cercetătorii au observat că oamenii asociază un anumit fel de mâncare cu locul unde este savurat.
Acest lucru devine un obicei pe care îl respectă ca pe o tradiţie. Aşa se întâmplă şi în cazul floricelelor de porumb consumate mai ales în sălile de cinema.
Cercetătorii de la Universitatea din California de Sud au conceput un test, pentru a identifica ce anume ne determină să mâncăm încontinuu.
Aceştia le-au dat oamenilor care aşteptau să intre la cinema câte o pungă cu popcorn proaspăt făcut sau una cu popcorn vechi de câteva săptămâni.
Ce au observat?
Cei care nu obişnuiau să consume popcorn în timpul filmului au mâncat mai puţin din pungile mai vechi, decât din cele preparate proaspăt. Motivul invocat, pur şi simplu nu avea un gust bun.
Spre deosebire de aceştia, oamenii care nu puteau vedea un film fără să ronţăie au consumat aceeaşi cantitate de popcorn, din cele două categorii. Nici nu au mai făcut diferenţa.