De ce mai bine să nu porţi lenjerie intimă noaptea

1 2 jpg jpeg

Specialiştii spun că este indicat să dormim fără lenjerie intimă, astfel se reduce riscul de apariţie a infecţiilor, dar şi a iritaţiilor în zona genitală. Bine de ştiut este că bărbaţii sunt mai predispuşi acestui gen de probleme.

De asemenea, cercetătorii spun că reprezentanţilor de sex masculin le poate fi afectată şi fertilitatea. La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă americani după ce au analizat impactul pe care îl are purtarea lenjeriei intime pe timpul nopţii, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor.

„Zona intimă, unde există şi riscul mai mare să transpirăm, nu <<respiră>> bine dacă purtăm lenjeria intimă şi pe timpul nopţii. Mai ales în cazul bărbaţilor, boxerii pe care îi poartă noaptea ţin strânsă zona intimă, ceea ce afectează calitatea spermei, cât şi organele genitale“, a afirmat Brian Steixner, directorul Institutului pentru Sănătatea Bărbatului din Jersey, SUA.

Specialiştii susţin că în zona genitală se pot aduna bacterii când transpirăm, ceea ce poate duce la apariţia iritaţiilor, dar şi a diferitelor tipuri de infecţii. De aceea, mulţi dintre ei recomadă pacienţilor să nu poarte lenjerie intimă pe timpul nopţii.