De ce în weekend sunt mai multe cazuri de accident vascular cerebral

1 2 jpg jpeg

Accidentul vascular cerebral este fatal pentru sute de persoane în timpul weekendului, din cauza serviciilor de urgenţă care nu se ridică la standardele din cursul săptămânii.

Un studiu efectuat de cercetătorii de la Colegiul Imperial din Londra, Marea Britanie, demonstrează că din cauza serviciilor de urgenţă incompetente mulţi pacienţi îşi riscă viaţa.

Sâmbăta şi duminica, persoanele predispuse să sufere accidente vascular cerebrale prezintă riscuri mai mari să rămână cu dizabilităţi pentru tot restul vieţii sau chiar să moară.

Coordonatorul studiului, William Palmer, care a investigat această problemă începând cu luna aprilie 2009 şi până în martie 2010, a descoperit aproximativ 100.000 de cazuri de accident vasculat cerebral, care confirmă servicii de urgenţă mai slabe la finele săptămânii.

Oamenii de ştiinţă au găsit că tratamentele şi îngrijirile de urgenţă scad cu cinci-şase procente faţă de celelalte zile, respectiv calitatea serviciilor scade de la 47,6% la 43,1% spre sfârşitul săptămânii.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a descoperit că rata mortalităţii de luni până vineri se situează la 8,9%, în timp ce sâmbătă şi duminică se ridică la 11%.