De ce femeile resimt mai intens durerea decât bărbaţii

1 2 jpg jpeg

Cercet─âtorii au analizat dosarele medicale a 11.000 de pacien┼úi, care au evaluat scorurile durerii pe o scal─â de la 0-10 (0 pentru nicio durere, iar 10 pentru dureri intense). ├Än urma studiului, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â femeile resimt cu 20% mai mult─â durere dec├ót b─ârba┼úii pentru exact acelea┼či nepl─âceri.

Bărbaţii sunt diferiţi de femei

Fibrele neuronale (numite calos), care se g─âsesc ├«ntr-o parte a creierului, reglementeaz─â emo┼úiile. Aceast─â parte a creierului este mai mare la femei. Diferen┼úa de structur─â se datoreaz─â faptului c─â b─ârba┼úii sunt mai predispu┼či s─â se g├óndeasc─â la lucruri ├«nainte de a se confrunta cu sentimentele de durere, ├«n timp ce creierele femeilor sunt orientate mai mult s─â se confrunte mai repede cu durerea.

Cite┼čte ┼či: Durerea de spate, mai mult dec├ót o problem─â serioas─â

Este nevoie de dou─â ori mai mult─â morfin─â pentru a diminua durerea unei femei, spre deosebire de b─ârba┼úi, conform studiilor. De ce? Femeile nu au a┼ča de mul┼úi receptori care s─â produc─â endorfine ┼či s─â le fac─â s─â se simt─â bine, pentru a elimina durerea.

Hormonii fac diferenţa

Femeile au niveluri mai mici de testosteron, ceea ce ├«nseamn─â c─â o durere u┼čoar─â la un b─ârbat poate s─â se simt─â mult mai acut─â la o femeie.

Cite┼čte mai multe pe aceast─â tem─â AICI