De ce este bine să consumi cât mai des orz

1 2 jpg jpeg

Mai exact, oamenii de ştiinţă canadieni au descoperit că persoanele care consumă orz sau alimente care conţin această cereală au mai puţine probleme cu colesterolul „rău“.

Consumul frecvent de orz poate favoriza nu doar scăderea nivelului de colesterol „rău“, ci şi creşterea celui bun.

La aceste concluzii au ajuns specialiştii de la Spitalul „St Michael's“ din Canada după ce au analizat rezultatele de la alte 14 cercetări realizate în şapte ţări din lume, printre care şi Canada.

Astfel, datele obţinute în urma comparării au evidenţiat faptul că un consum frecvent de orz şi de alimente care conţin orz poate reduce şi riscul de apariţie a diabetului zaharat, dar şi a altor probleme cardiovasculare, printre care atacul de cord şi accidentul vascular cerebral.

De asemenea, consumul de orz poate ajuta persoana să-şi menţină mai uşor greutatea sau să slăbească dacă este vorba de un exces ponderal.

„Această descoperire poate să fie inclusă în schema de strategie medicală, astfel încât specialiştii în nutriţie, dar şi cei cardiologi şi diabetologi să poate recomanda consumul de orz. Având în vedere că numărul cazurilor de afecţiuni cardiovasculare este tot mai crescut în ultimul timp, indiferent de vârstă, este bine să includem cât mai des în dietă alimente care să reducă acest risc, cum este orzul“, a precizat Vladimir Vuksan, cercetător la Spitalul „St Michael's“.