De ce este bine să bei bere

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Institutul Neurologic „RCCS Mediterranean“ din Italia după ce au realizat mai multe analize şi au observat că substanţele conţinute de bere pot preveni bolile de inimă, dar şi cele care apar la nivelul vaselor de sânge.

Specialiştii au obţinut aceste rezultate după ce verificat 150 de cercetări. Astfel, ei au ajuns la concluzia că un consum de doar 330 ml de bere oferă protecţie nu doar pentru sănătatea cardiacă, ci şi împotriva demenţei şi chiar a mai multor tipuri de cancer.

În acelaşi timp, cercetătorii atrag atenţia că este vorba doar de consumul moderat de alcool, în cantităţi mai mari băutura având efecte nocive asupra stării de sănătate.

„Inclus într-un stil de viaţă echilibrat (ce presupune o alimentaţie sănătoasă şi activitate fizică pe cât de des posibil), consumul de bere poate aduce beneficii sănătăţii. Şi asta datorită nivelului ridicat de antioxidanţi pe care îi conţine băutura“, a afirmat Simona Costanzo, medic în cadrul Institutului Neurologic „RCCS Mediterranean“.

Bine de ştiut este că berea conţine şi o cantitate importantă de minerale, printre care iod, magneziu şi potasiu, dar are şi un nivel redus de zaharuri, ceea ce ajută la prevenirea diabetului de tipul II, respectiv a obezităţii.