De ce e periculos să consumi alcool când te expui la soare

1 2 jpg jpeg

Când mergi în concediu şi te relaxezi, poate mai bei câte o bere sau un cocktail pe plajă. De asemenea, vara când poate eşti invitat la o recepţie unde se consumă atât mâncare, cât şi alcool, începi să socializezi şi să ciocneşti câte un pahar de şampanie, vin sau bere. Dacă evenimentul nu se desfăşoară într-un cort acoperit te expui din plin radiaţiilor solare şi te poţi îmbolnăvi.

Explicaţia dată de oamenii de ştiinţă ar fi următoarea: vara, când mergi undeva să te simţi bine şi mai bei câte un pahărel, tinzi să uiţi să te dai în mod repetat cu cremă, care are factor de protecţie împotriva radiaţilor. Consumând alcool te vei binedispune, vei prelungi timpul de stat la plajă şi, astfel, te vei supraexpune la soare. Din această cauză, pielea se va afla sub incidenţa riscului de cancer de piele.

Alcoolul afectează sistemul imunitar

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la University of Milan-Bicocca, cei de la Karolinska Institute din Stockholm şi oamenii de ştiinţă de la Icahn School of Medicine din New York, s-a descoperit că persoanele care au consumat alcool în timp ce făceau plajă au suferit mai multe arsuri decât cei care nu consumaseră, notează thedailymeal.com. Participanţii la studiu au stat acelaşi timp la soare.

Alcoolul creşte riscul de cancer

Cu cât stai mai mult la soare şi bei băuturi alcoolice, cu atât există riscul mai mare de a suferi de arsuri puternice cu potenţial oncogen. Specialiştii au continuat, explicând că dacă mergi în vacanţă, în anotimpul cald, la mare sau la munte, şi mai bei şi alcool când stai la soare, există şanse foarte mari ca pielea ta să sufere deteriorarea celulară şi astfel să se producă leziuni precanceroase, apoi canceroase.

Reţine!

Consumul de alcool, în asociere cu soarele, dăunează sistemului imunitar. Prin urmare, după câteva beri, sistemul de apărare al pielii nu va mai funcţiona optim, ceea ce va conduce la deteriorarea celulelor din organism.