De ce e mai bine să bei lapte cu un conţinut mai mare de grăsimi

1 2 jpg jpeg

Potrivit acestora, persoanele care obişnuiesc să consume lapte cu un conţinut mai mare de grăsimi au şanse mai bune de a pierde în greutate şi chiar de a preveni apariţia diabetului zaharat.

Mai exact, specialiştii sunt de părere că predispoziţia pentru diabetul zaharat se reduce cu 46% în urma consumului de lapte cu un conţinut mai ridicat de grăsimi, spre deosebire de cel care are mai puţine grăsimi.

Aceste descoperiri completează atenţionarea venită din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în legătură cu diabetul zaharat, boala care afectează 422 de persoane din lumea întreagă.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat monstre de sânge de la cei 3.333 de voluntari, care au participat la studiu pe o perioadă de 15 ani.

După ce le-au analizat obiceiurile alimentare, respectiv consumul de lapte şi tipul acestuia, cercetătorii au ajuns la concluzia că o mai mare protecţie împotriva diabetului zaharat şi a excesului de greutate oferă sortimentul de lapte cu un conţinut mai mare de grăsime.

„Sfătuiesc pacienţii mei să opteze pentru sortimentul de lapte care are un conţinut mai mare de grăsimi, în detrimentul celuilalt. Dacă persoana are o dietă echilibrată, atunci consumul acestui tip de lapte nu are cum să aibă efecte negative, ci doar pozitive asupra sănătăţii“, a afirmat Aseem Malhortam, medic cardiolog în Surrey, Marea Britanie.