De ce e bine să mănânci îngheţată la micul dejun

1 2 jpg jpeg

Specialiştii de la Universitatea „Kyorin“ din Tokyo susţin că desertul gustos nu ajută doar la îmbunătăţirea stării de spirit, ci şi a intelectului.

În cadrul cercetării, oamenii de ştiinţă i-au împărţit pe participanţi în mai multe grupe, după care le-au cerut unora să mănânce îngheţata favorită la prima masă di zi. Ceilalţi participanţi au consumat alimentele specifice micului dejun. Ulterior, voluntarii au rezolvat mai multe serii de exerciţii de matematică, dar şi unele de gândire.

Specialiştii au comparat rezultatele obţinute de ambele grupe şi au ajuns la concluzia că participanţii care au mâncat îngheţată au avut o viteză de reacţie mai bună, au procesat informaţiile mai uşor şi au obţinut un scor mai bun la teste.

„Datele obţinute au indicat că persoanele care au consumat îngheţată la micul dejun au avut o mai bună capacitate a undelor de înaltă frecvenţă alfa de la nivel cerebral. Mai exact, aceşti voluntari au fost mult mai vigilenţi, au putut să gândească mai rapid informaţia şi nu au resimţit la fel de multă frustrare, spre deosebire de ceilalţi participanţi“, explică Yoshihiko Koga, professor în cadrul Universităţii„Kyorin“ din Tokyo.

De asemenea, oamenii de ştiinţă susţin că glucoza din îngheţată a ajutat la îmbunătăţirea funcţiilor cerebrale şi a activat zonele din creier care sunt responsabile de starea de bine a persoanei.