De ce e bine să mănânci des struguri şi portocale

1 2 jpg jpeg

Mai mult, combinarea compuşilor din cele două fructe poate să combată diabetul zaharat, dar şi afecţiunile cardiovasculare, sunt de părere oamenii de ştiinţă de la Universitatea Warwick din Marea Britanie.

În cadrul cercetării, specialiştii au combinat substanţa cunoscută sub numele de trans-resveratrol din struguri cu hesperedina din portocale pentru a dezvolta un medicament.

Timp de opt săptămâni, cele 32 de persoane supraponderale şi obeze (ce aveau indicele de masă corporală între 25 şi 40) care au participat la studiu au primit combinaţia dintre cei doi compuşi.

În tot aceste timp, voluntarii şi-au menţinut alimentaţia obişnuită, dar au fost monitorizaţi prin chestionare privind activitatea fizică pe care o făceau.

De asemenea, le-a fost analizat nivelul de zahăr din sânge, dar şi valoarea tensiunii arteriale. La finalul studiului cercetătorii au observat că la majoritatea participanţilor s-a redus nivelul glicemiei, dar şi cel al tensiunii arteriale.

„Sperăm ca prin combinarea celor două substanţe din portocale şi din struguri să obţinem un medicament care să lupte împotriva a trei dintre cele mai întâlnite afecţiuni, anume diabetul, bolile de inimă şi obezitatea. Descoperirea noastră poate să aibă un impact semnificativ când vine vorba de sănătate, cu atât mai mult cu cât aceste boli afectează un număr tot mai mare de persoane“, a afirmat Paul Thornally, profesor în cadrul Universităţii Warwick.