De ce e bine să locuieşti în apropierea spaţiilor verzi

1 2 jpg jpeg

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au analizat efectele traiului în natură asupra mortalităţii.

La cercetarea, publicată în Jurnalul „Environmental Health Perspectives“, au participat 108.630 de femei care locuiau atât la oraş, cât şi în mediul rural.

După ce le-au pus pe participante să răspundă la mai multe întrebări, specialiştii au ajuns la concluzia că riscul de deces timpuriu era cu 12% mai mare în cazul persoanelor care locuiesc în oraşe.

De asemenea, voluntarele care locuiau în mediul urban aveau şi un risc mai ridicat să fie diagnosticate cu probleme respiratorii sau cu cancer.

În schimb, cele care locuiau mai aproape de natură erau cu 34% mai puţin predispuse afecţiunilor respiratorii şi celor care sunt asociate cu un grad ridicat de deces.

„Am fost surprinşi să vedem cât de imprortantă este asociarea dintre traiul în natură, respectiv accesul la vegetaţie şi rata de deces timpuriu. Pe lângă celelalte beneficii, bine de ştiut este că persoanele care locuiesc cât mai aproape de natură au şi un risc mai mic să sufere de probleme mintale“, a precizat Peter James, unul dintre cercetătorii care au participat la studiu.