De ce e bine să îţi cureţi tastatura regulat

2 jpg jpeg

În primul rând când ajungi la serviciu te aşezi în faţa calculatorului, iar mâinile tale nu sunt curate. De asemenea, obişnuieşti poate să mănânci deasupra tastaturii. În fiecare zi acest obiect este „asaltat“ de murdărie, praf şi bacterii. Nu doar tastatura trebuie curăţată ci şi biroul, mouse-ul şi ecranul monitorului.

Ştiai că...

În urma unui studiu britanic s-a descoperit că tastatura este de 5 ori mai plină de microbi şi bacterii decât un colac de wc? Printre microorganismele care „vieţuiesc“ între taste se află şi stafilococul auriu, E.coli şi coliforma. Aşadar dacă ţi se va întâmpla să te apuce diareea sau să-ţi fie greaţă fără să ştii de ce, ai putea să iei în calcul prezenţa virusurilor din tastatură.

Tastatura şi infecţiile

Un factor important pentru care tastatura reprezintă un pericol pentru sănătate este acela că unele persoane nu se spală pe mâini după folosirea toaletei ori mănâncă adesea în faţa Pc-ului. Despre faptul că este absolut necesar să-ţi igienizezi mâinile după utilizarea wc-ului probabi că toată lumea ştie, însă legat de firimiturile care cad peste tastatură şi ajung să colcăie pentru mult timp acolo împreună cu alţi germeni, probabil nu te-ai gândit până acum. De asemenea mâinile care s-au murdărit de diferite sosuri contribuie şi ele la infestarea tastaturii.

Cum să previi îmbolnăvirea

Cumpără produse speciale pentru igienizarea produselor It. Închide computerul şi scoate-l din priză. Scutură uşor tastatura pentru a ieşi toate resturile. Şterge tastele cu o cârpă din bumbac pe care ai pulverizat o substanţă specială pe bază de alcool. Lasă să se usuce. Atenţie nu turna lichid peste tastatură. Curăţă bine toate laturile tastaturii, iar pentru locurile unde nu ajungi, ai putea curăţa cu beţişoare de urechi sau chibrituri pe care vei pune puţină vată.

Sfaturi utile

Nu uita ca de fiecare dată înainte să utilizezi laptopul (calculatorul) să te speli pe mâini. Şi după ţi-ai terminat treaba şi vrei să mănânci spală-ţi mâinile şi nu mai mânca deasupra tastaturii. Pentru a nu se pune praful, ai putea să acoperi tastatura cu un articol adecvat (vezi la magazinele de produse IT). Nu-ţi mai lăsa animăluţul de companie să se urce pe tastatură.