De ce e bine să incluzi în dietă ciocolata neagră

2 jpg jpeg

Mai exact, cercetătorii de la Universitatea Sapienza din Roma (Italia) sunt de părere că ciocolata neagră poate uşura mersul pe jos în cazul persoanelor care suferă de boala arterială periferică.

Problema de sănătate, frecvent diagnosticată în rândul vârstnicilor, se numără printre bolile cardiovasculare care afectează în special membrele inferioare, ceea ce cauzează dureri în timpul mersului, dar şi în repaus.

La cercetare au participat 14 bărbaţi şi 6 femei care sufereau de boala arterială periferică, cu vârsta cuprinsă între 60 şi 78 de ani. O parte dintre participanţii au consumat zilnic câte 40 g de ciocolată neagră, în timp ce ceilalţi au mâncat ciocolată cu lapte.

Astfel, după terminarea studiului oamenii de ştiinţă au observat că simptomele bolii s-au mai ameliorat la grupul de participanţi care au consumat ciocolată neagră. În schimb, la celălalt grup nu s-au observat îmbunătăţiri ale stării de sănătate.

,,Deşi ameliorarea simptomelor nu a fost una semnificativă în urma consumului de ciocolată neagră, schimbarea este binevenită pentru pacienţii care suferă de o astfel de problemă de sănătate. Polifenolii din ciocolată sunt cei care aduc beneficii, calitatea vieţii acestor pacienţi fiiind una mai bună”, a afirmat medicul Lorenzo Loffredo, profesor la Universitatea Sapienza din Roma, Italia.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Asociaţiei Americane a Inimii.