De ce e bine să incluzi în dietă ciocolata neagră

2 jpg jpeg

Mai exact, cercet─âtorii de la Universitatea Sapienza din Roma (Italia) sunt de p─ârere c─â ciocolata neagr─â poate u┼čura mersul pe jos ├«n cazul persoanelor care sufer─â de boala arterial─â periferic─â.

Problema de s─ân─âtate, frecvent diagnosticat─â ├«n r├óndul v├órstnicilor, se num─âr─â printre bolile cardiovasculare care afecteaz─â ├«n special membrele inferioare, ceea ce cauzeaz─â dureri ├«n timpul mersului, dar ┼či ├«n repaus.

La cercetare au participat 14 b─ârba┼úi ┼či 6 femei care sufereau de boala arterial─â periferic─â, cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 60 ┼či 78 de ani. O parte dintre participan┼úii au consumat zilnic c├óte 40 g de ciocolat─â neagr─â, ├«n timp ce ceilal┼úi au m├óncat ciocolat─â cu lapte.

Astfel, dup─â terminarea studiului oamenii de ┼čtiin┼ú─â au observat c─â simptomele bolii s-au mai ameliorat la grupul de participan┼úi care au consumat ciocolat─â neagr─â. ├Än schimb, la cel─âlalt grup nu s-au observat ├«mbun─ât─â┼úiri ale st─ârii de s─ân─âtate.

,,De┼či ameliorarea simptomelor nu a fost una semnificativ─â ├«n urma consumului de ciocolat─â neagr─â, schimbarea este binevenit─â pentru pacien┼úii care sufer─â de o astfel de problem─â de s─ân─âtate. Polifenolii din ciocolat─â sunt cei care aduc beneficii, calitatea vie┼úii acestor pacien┼úi fiiind una mai bun─âÔÇŁ, a afirmat medicul Lorenzo Loffredo, profesor la Universitatea Sapienza din Roma, Italia.

Concluziile studiului au fost publicate în Jurnalul Asociaţiei Americane a Inimii.