De ce e bine să faci mai des sex

1 2 jpg jpeg

Aceştia au descoperit în urma mai multor analize că persoanele care obişnuiescă să facă mai des sex au şi o relaţie mai bună cu partenerul de viaţă, deşi multe dintre ele nu realizează acest lucru.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii americani după ce au realizat un studiu la care au participat 216 tineri căsătoriţi. În primă fază, voluntarii au completat mai multe chestionare în care au răspuns la întrebări legate de nivelul de satisfacţie din relaţie, dar şi despre calitatea mariajului (prin exemple pozitive şi negative).

După ce le-au analizat răspunsurile, specialiştii au ajuns la concluzia că o relaţie mai bună aveau cuplurile care erau şi mai active din punct de vedere sexual.

„Frecvenţa activăţii sexuale nu are impact doar asupra relaţiei dintre parteneri, ci şi direct asupra personalităţii lor. Mai exact, persoanele care sunt mai active sexual tind să fie spontane şi nu se supără la fel de uşor pe partener, ceea ce poate avea efecte pozitive asupra relaţiei lor“, a afirmat Lindsey Hicks, doctorand în cadrul Universităţii de Stat din Florida.

Specialiştii susţin că frecvenţa actelor sexuale poate infleunţa, de asemenea, şi şansele de concepere a unui copil, problemă pe care o întâmpină din ce în ce mai multe cupluri în ultimii ani.