De ce e bine să consumi des pâine integrală

1 2 jpg jpeg

Predispoziţia pentru problemele cardiovasculare, dar şi pentru decesul timpuriu scade în urma consumului de pâine integrală, dar şi de orez brun, sunt de părere oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard.

Bine de ştiut este că cerealele integrale din comerţ mai pot conţine şi zaharuri, iar acest lucru nu aduce beneficii sănătăţii, cum este cazul pâinii integrale care este o importantă sursă de fibre.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat obiceiurile alimentare în cazul a 800.000 de adulţi. Astfel, rezultatele obţinute au arătat că voluntarii care obişnuiau să consume frecvent pâine integrală aveau şi un risc mai mic de a fi diagnosticaţi cu probleme cardiovasculare.

Mai exact, cu fiecare 16 grame de grâu integral scade şi riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu 9 procente.

„Studiile realizate până în prezent au arătat o asociere între consumul de grâu intregral şi riscul redus de afecţiuni cronice. Bine de ştiut este că acest aliment poate scădea şi predispoziţia pentru afecţiunile cardiace, respectiv decesul cauzat de acestea“, a afirmat Qi Sun, asistent universitar în cadrul Universităţii Harvard.